(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak pedagoglarda kasbiy barqarorlik ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagog shaxsiga qo‘yilayotgan talablar, kasbiy faoliyat davomida yuzaga keladigan psixologik va ijtimoiy muammolar, stress omillari hamda ularga moslashuv masalalari yoritiladi. Tadqiqotda kasbiy barqarorlik tushunchasining mazmuni ochib berilib, uni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik mexanizmlar, metodlar va ta’limiy muhitning o‘rni asoslab beriladi. Maqola natijalari bo‘lajak pedagoglarning kasbiy tayyorgarligini oshirish, ularning mehnat bozorida raqobatbardoshligini ta’minlashga xizmat qiladi.