(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sanoat mexanizmlarida keng qo‘llaniladigan asinxron elektr yuritmalar uchun chastota o‘zgartirgichlar asosida vektorli boshqaruv usulidan foydalanib energiya samaradorligini oshirish masalalari tadqiq etilgan. An’anaviy skalyar boshqaruv bilan solishtirganda, vektorli boshqaruv yuklama o‘zgarishlarida moment va tokni optimal taqsimlash orqali elektr energiyasi sarfini sezilarli darajada kamaytirishi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari sanoat ventilyatorlari va nasos mexanizmlari misolida tahlil qilingan.