(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada lotin tilining tibbiyot fanida shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi. Lotin tilining qadimgi davrlardan boshlab tibbiyot terminologiyasining asosiy vositasi sifatida qo‘llanilishi, uning yunon tili bilan o‘zaro aloqasi, o‘rta asr va yangi davr tibbiyotidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy tibbiy ta’lim jarayonida lotin tilining ilmiy, amaliy va kommunikativ funksiyalari ochib beriladi. Tadqiqot natijalari lotin tilini o‘qitish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.