(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqola O‘zbekiston hududida yashab o‘tgan qadimgi urf-odatlar va bayramlar tarixiga bag‘ishlangan. Unda xalq hayotidagi turli marosimlar, diniy va milliy bayramlarning ildizlari, ularning bugungi kundagi davomiyligi va madaniy meros sifatidagi ahamiyati o‘rganilgan. Maqola zamonaviy manbalar asosida tayyorlangan bo‘lib, tarixiy va madaniy nuqtai nazardan urf-odatlar va bayramlarning jamiyatdagi o‘rni yoritilgan.