(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада уй хўжаликлари даромадларининг шаклланиши ва уларга солиқ тизимининг таъсири илмий жиҳатдан таҳлил қилинган. Тадқиқотда уй хўжаликлари даромадлари таркиби, солиққа тортиш механизмларининг истеъмол, жамғарма ва инвестицион фаолликка таъсири ҳамда аҳоли даромадлари тенгсизлигини тартибга солишда солиқ сиёсатининг роли ёритилган. Шунингдек, даромад ва истеъмол солиқларининг самарадорлиги, капитал ва меҳнат даромадларига солиқ юкининг таъсири ҳамда уй хўжаликлари тасарруфидаги реал даромадни оширишга қаратилган солиқ ислоҳотларининг устувор йўналишлари асослаб берилган.