(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада Ўзбекистон молиявий секторида қимматли қоғозлар бозорининг шаклланиши ва ривожланиш хусусиятлари илмий жиҳатдан таҳлил қилинган. Тадқиқотда фонд бозорининг молиявий сектордаги ўрни, унинг инвестиция жараёнларидаги аҳамияти ҳамда банк сектори устунлиги шароитида қимматли қоғозлар бозорининг ривожланишини чеклаб турган омиллар ёритилган. Шунингдек, хорижий мамлакатлар тажрибаси билан қиёсий таҳлил асосида мамлакатимиз фонд бозорини ривожлантиришнинг устувор йўналишлари ва амалий жиҳатлари асослаб берилган.