(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada aholini ro‘yxatga olish jarayonida fuqarolarning psixologik munosabati, ularning ushbu jarayonga bo‘lgan ishonchi va faolligini shakllantirish omillari tahlil qilinadi. Mahalla institutining ijtimoiy-psixologik ahamiyati, ayniqsa, motivatsiyani oshirishdagi vositachilik roli yoritilgan. Fuqarolarning ro‘yxatga olishga bo‘lgan munosabatida ijtimoiy ishonch, axborot ochiqligi, jamoaviy mas’uliyat va mahalla yetakchilarining ta’siri muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.