(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada chet tilini o‘qitishda baholash va monitoring tizimlarining samaradorligi yoritib beriladi. Ushbu tizimlar o‘quvchilarning til kompetensiyasini aniqlash hamda ularning o‘quv jarayonidagi rivojlanishini kuzatishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda formatif va summativ baholash turlarining ta’lim sifati hamda o‘quv natijalarini yaxshilashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, uzluksiz monitoringning obyektiv baholashni ta’minlash va o‘quvchiga yo‘naltirilgan ta’limni qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.