(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim mazmunini xorijiy tendensiyalarning ta’lim shakllari modifikatsiyalariga oid tajribalari asosida takomillashtirish, ta’lim jarayonida o‘quvchilarning kichik tadqiqotchilik faoliyatini innovatsion yondashuvlar asosida tashkil qilishning me’yoriy asoslarini takomillashtirilishi haqida fikrlar bildiriladi. Ilmiy manbaalarga tayangan holda olib borilayotgan nazariy tahlillar va ularning metodologiyasi hamda oquvchilariga maktab yoshidan boshlab tadqiqot ko‘nikmalarini singdirishga va uning mohiyatini anglashga, shuningdek xos ilmiy konseptual xususiyatlarni shakllantirishga bag‘ishlangan.