(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada gripp virusining genetik o‘zgaruvchanligi, uning mutatsiya qilish xususiyati hamda yangi shtammlar paydo bo‘lish mexanizmlari yoritiladi. Gripp virusining RNK tuzilishga ega bo‘lishi sababli unda tez-tez genetik xatoliklar yuzaga kelishi va bu immunitet tizimidan yashirinishga olib kelishi ilmiy asosda tushuntiriladi. Shuningdek, virus yuzasidagi asosiy antigenlar bo‘lgan gemagglutinin va neyraminidazaning o‘zgarishi vaksinalar samaradorligiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Maqolada gripp virusining hayvonlardan odamga o‘tishi va pandemiyalar yuzaga kelishidagi roli ham ko‘rib chiqiladi.