(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada jamoat tartibi tushunchasining ilmiy-nazariy mazmuni, uning tarixan shakllanish jarayoni hamda huquq tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalqaro va milliy huquqshunos olimlarning yondashuvlari asosida jamoat tartibining mohiyati ochib berilib, uning shaxs, jamiyat va davlat manfaatlarini uyg‘unlashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, jamoat tartibining huquqiy asoslari va nazariy funksiyalari tahlil qilinib, uni ta’minlashda huquqiy ong va ijtimoiy mas’uliyatning roli asoslab beriladi.