(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur tezisda jismoniy tarbiya va sport sohasini rivojlantirishda psixologik yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Sportchi shaxsining ruhiy tayyorgarligi, o‘z-o‘zini anglash, motivatsiya, stress holatini boshqarish va irodaviy sifatlarni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Psixologik yondashuvning jismoniy mashg‘ulotlar jarayoniga qo‘shilishi sportchi talabalarning faoliyat samaradorligini oshirish, ruhiy barqarorlikni ta’minlash hamda sportda yuqori natijalarga erishish uchun zarur shart ekanligi asoslab berilgan.