(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada gender munosabatlarining oilaviy muloqot jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri etnopsixologik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Turli milliy va madaniy kontekstlarda erkak va ayol rollari, ularning o‘zaro muloqot madaniyati, qaror qabul qilishdagi ishtiroki hamda psixologik moslashuv xususiyatlari yoritilgan. O‘zbek oilaviy modelidagi gender rollari, an’anaviy tasavvurlar va zamonaviy tendensiyalar o‘rtasidagi ziddiyatlar ham tadqiq etilgan.