(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning nutq texnikasini rivojlantirishning nazariy asoslari, pedagogik fan doirasidagi o‘rni va metodik yondashuvlari yoritilgan. Nutq texnikasini shakllantirishda fonetik mashqlar, intonatsiya, diksiya va mantiqiy urg‘u ustida ishlashning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida o‘qituvchi nutqining samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.