(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalar muhim omil sifatida namoyon bo‘lib, ta’lim mazmuni, metodlari va shakllarini tubdan o‘zgartirmoqda. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, ta’lim platformalari, masofaviy o‘qitish, sun’iy intellekt va interaktiv vositalar ta’lim elektron oluvchilarning bilim olish imkoniyatlarini kengaytiradi, mustaqil va tanqidiy fikrlashni rivojlantiradi hamda individual yondashuvni ta’minlaydi. Raqamli texnologiyalar ta’lim sifatini oshirish, o‘qitish samaradorligini kuchaytirish va ta’lim jarayonini shaffof hamda qulay qilishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, ularni samarali joriy etish pedagoglarning raqamli kompetensiyasini oshirish va texnologik infratuzilmani rivojlantirishni talab etadi.