(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
ushbu maqolada o‘zbek milliy kiyimlar modasining tarixiy an’anaviy asoslari hamda ularning hozirgi zamonaviy dizayn jarayonidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Milliy kiyimlar xalqning madaniy merosi, estetik didi va ijtimoiy qarashlarini aks ettiruvchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida an’anaviy kiyim turlari, ularning shakli, bezak elementlari, ranglar uyg‘unligi va ramziy ma’nolari o‘rganildi. Shuningdek, zamonaviy moda industriyasida milliy kiyim unsurlarining qayta talqin qilinishi, globalizatsiya sharoitida ularning transformatsiyasi va dizaynerlik yondashuvlari tahlil etildi. Tadqiqot natijalari milliy kiyimlar modasining bugungi kundagi ahamiyatini oshirish, yosh avlod ongida milliy qadriyatlarga hurmatni shakllantirish va moda sohasida innovatsion yechimlar yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.