(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada logopedik korreksiya jarayonida oilaning o‘rni va uning bolalarning nutq rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Oilaning psixologik muhit yaratishdagi funksiyasi, logoped bilan hamkorlik qilish darajasi hamda oila a’zolarining korrektsion mashg‘ulotlardagi faol ishtiroki nutq nuqsonlarini bartaraf etishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda uy sharoitida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan pedagogik va logopedik mashqlar, bolaga emotsional qo‘llab quvvatlash ko‘rsatishning samaradorligi hamda ota-onalarning koreksion jarayon bo‘yicha bilim va malakalarini oshirish yo‘llari o‘rganiladi. Natijalar oilaviy muhitning logopedik koreksiyaning natijadorligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi.