(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimida differensial va individual yondashuvning pedagogik hamda psixologik ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning individual ehtiyojlari, qobiliyatlari va rivojlanish sur’atlarini hisobga olish inklyuziv muhitda samarali o‘qitishning asosiy omili sifatida ko‘rib chiqiladi. Muallif differensial yondashuvning mazmuni, turlari hamda uni amaliyotda qo‘llash usullarini yoritadi. Shuningdek, individual yondashuv o‘quvchilarda o‘z-o‘zini anglash, mustaqillik va ijtimoiy moslashuvni rivojlantiruvchi psixopedagogik mexanizm sifatida tahlil qilinadi. Maqolada o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasi, moslashtirilgan o‘quv dasturlari va shaxsga yo‘naltirilgan metodlar inklyuziv ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli ham asoslab berilgan.