(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada mikrosirkulyatsiya tizimining anatomik va fiziologik xususiyatlari, uning to‘qimalarda gaz, oziq moddalari va metabolitlar almashinuvidagi muhim roli yoritilgan. Arteriolalar, kapillyarlar va venulalar darajasida sodir bo‘ladigan modda almashinuvi mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, mikrosirkulyatsiya buzilishlarining gipoksiya, shish va metabolik o‘zgarishlar rivojlanishidagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqola mikrosirkulyatsiya tizimini chuqur o‘rganishning klinik va amaliy ahamiyatini ochib beradi.