(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada qand lavlagini mineral o‘g‘itlar bilan oziqlantirish texnologiyasining samaradorlik asoslari tahlil qilingan. Qand lavlagida azot, fosfor va kaliy kabi makroelementlar, shuningdek, mikroelementlar (tsink, marganets, temir va boshqalar)ning o‘simlik o‘sishi, shakar miqdori va umumiy hosilga ta’siri ilmiy asosda ko‘rsatilgan. Texnologiya qand lavlagini mineral oziqlantirishni ilg‘or agrotekhnika usullari, me’yoriy dozalar va qo‘llash vaqtlariga mos ravishda amalga oshirishni nazarda tutadi.