(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada klinik terminlarning tibbiyot fanidagi o‘rni, ularning shakllanish manbalari hamda tibbiy amaliyotdagi ahamiyati yoritilgan. Klinik terminlarning standartlashuvi shifokor va tibbiyot xodimlari o‘rtasida samarali kasbiy muloqotni ta’minlashi, tashxis va davolash jarayonlarida aniqlikni oshirishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.