(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada professional ta’lim tizimida matematikani, xususan, tasodifiy hodisalar va ehtimollik tushunchalarini o‘qitish metodikasi yoritilgan. Unda ehtimollik nazariyasining asosiy ta’riflari, ularning o‘quvchilar tomonidan qabul qilinishidagi qiyinchiliklar hamda amaliy mashg‘ulotlar orqali tushunchalarni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, ehtimollikni kasbiy fanlar bilan integratsiyalash, real hayotiy va kasbiy vaziyatlar asosida o‘qitishning samarali metodlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari professional ta’lim muassasalarida matematika fanini o‘qitish sifatini oshirishga xizmat qiladi.