(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ilmiy tadqiqotlarda to‘g‘ri metod tanlash tadqiqot sifatini va natijalar ishonchliligini belgilovchi muhim omildir. Ushbu maqolada ilmiy metodlarning tasnifi, ularning sotsiologiya va psixologiya fanlarida qo‘llanilishi, samaradorligi va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shu bilan birga, empirik va nazariy metodlarning uyg‘unlashtirilishi orqali ilmiy tadqiqotlarning sifatini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.