(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ishda morfologiya bo‘limini o‘qitishda ijodiy topshiriqlardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Unda so‘z turkumlari, grammatik shakllar va morfologik birliklarni o‘rgatishda ijodiy yondashuvning o‘rni, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, morfologiya mavzulari bo‘yicha ijodiy topshiriqlarni ishlab chiqish usullari, ularning turlari hamda ta’lim jarayonidagi samaradorligi misollar orqali ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari morfologiyani o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.