(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ishda ona tili fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik metodlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritiladi. Unda interfaol metodlar, innovatsion ta’lim texnologiyalari hamda axborot-kommunikatsiya vositalarini dars jarayoniga joriy etish orqali o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy metodlarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, ijodiy yondashuvi va darsga bo‘lgan qiziqishini oshirishdagi o‘rni misollar asosida ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari ona tili ta’limida ta’lim sifati va samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.