(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada fanlarni o‘qitish jarayonida shakllanayotgan zamonaviy tendensiyalar, ularning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati yoritiladi. Unda kompetensiyaviy yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, innovatsion pedagogik texnologiyalar, raqamli ta’lim muhiti hamda integrativ yondashuvning mazmuni tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tendensiyalarining o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirish, mustaqil fikrlashini shakllantirish hamda ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni asoslab beriladi.