(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bachadon bo‘yni saratonini erta aniqlash va tashxislash tibbiyot sohasida muhim ahamiyat kasb etadi. Bachadon bo‘yni saratoni ayollar orasida eng keng tarqalgan onkologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Dunyoda har yili minglab ayollar ushbu kasallikdan aziyat chekmoqda. Kasallikning erta bosqichlarida aniqlanishi davolash samaradorligini oshirib, bemorning hayotini saqlab qolish imkonini beradi. Shuning uchun ham, tibbiyot mutaxassislari va sog‘liqni saqlash tizimi vakillari bachadon bo‘yni saratonining oldini olish, uni erta aniqlash va tashxislash bo‘yicha ko‘plab ilmiy izlanishlar olib bormoqda.