(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqola boshqaruv psixologiyasining zamonaviy davrdagi eng muhim muammolarini, ularning tashkilot rivoji va rahbarlik samaradorligiga ta’sirini hamda ularni hal etishda qo‘llanilayotgan ilg‘or yondashuvlarni tahlil qiladi. Raqamlashtirish, globallashuv, xodimlar motivatsiyasi, yetakchilik uslublarining o‘zgarishi, stress boshqaruvi va korporativ madaniyat transformatsiyasi kabi masalalar psixologik nuqtai nazardan izohlangan. Ilmiy adabiyotlar tahlili asosida boshqaruv psixologiyasi oldida turgan asosiy muammolar aniqlanadi va ularni bartaraf etishga qaratilgan zamonaviy psixologik metodlar, treninglar, kouching, neyropsixologik yondashuvlar hamda raqamli texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. Natijada boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.