(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mumtoz she’riyatda go‘zal g‘azallar ustasi Atoiy ham orifona g‘azallari bilan o‘z ijodini boyitgan. Uning ijodi o‘rganilganda shoir she’rlarida Qur’on va hadislar mazmunini singdiradi. Muqaddas manbalardan iqtiboslar keltiradi. Tasavvufdagi may, qadah, mayxona, zulfu xol, qosh, ko’z, bel, zunnor, sanam kabi istilohlar vositasida murakkab ma’no-mazmunlarni ifodalaydi. Ushbu maqolamizda ham mavlono Atoyining go‘zal g‘azallarining orifona g‘oyalarini ko‘rib o‘tamiz