(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada inklyuziv ta’limni umumta’lim muassasalarida samarali joriy etish va rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan psixologik-pedagogik shartlar tizimli va kompleks tarzda yoritilgan. Tadqiqotda inklyuziv ta’limning mohiyati, maqsadi va vazifalari, psixologik qulay muhitni shakllantirish omillari, pedagogik jarayonni individuallashtirish, differensial ta’lim yondashuvlari hamda o‘qituvchi va mutaxassislarning kasbiy kompetensiyalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqola natijalari inklyuziv ta’lim amaliyotini takomillashtirish, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.