(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ekstremizm va terrorizmga qarshi kurashishda zamonaviy, kompleks va samarali mexanizmlarni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Unda huquqiy, ijtimoiy-siyosiy, ma’naviy-ma’rifiy hamda axborot xavfsizligi sohalarida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlarning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, radikal g‘oyalarning tarqalishining oldini olish, yoshlar ongida sog‘lom dunyoqarashni shakllantirish, fuqarolik jamiyati institutlari va davlat organlari hamkorligini mustahkamlash orqali ekstremizm va terrorizmga qarshi kurashning samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab beriladi.