(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Orol dengizining soʻnggi ellik yil ichida keskin qurib ketishi va bunga sabab boʻlgan asosiy omillar ilmiy-nazariy tahlil qilinadi va “Orolni qaytarish mumkinmi?”, savoliga batafsil javob beriladi. Maqolada shuningdek, dengizni tiklash yoki oʻrnini ortiqcha suv zaxiralari bilan toʻldirish boʻyicha olib borilayotgan bir qancha islohotlar va “BMT va Orol” mavzusi keng yoritib beriladi.