(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy tibbiyotning rivojlanishi fizikaning yutuqlarisiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Tibbiy va biologik fizika — bu inson organizmining fiziologik jarayonlarini fizik qonuniyatlar asosida o‘rganadigan fan bo‘lib, u diagnostika, davolash va reabilitatsiya usullarini takomillashtirishda hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada tibbiy texnologiyalar, diagnostik apparatlar, lazer va ultratovush terapiyalari, rentgen, MRT, KT kabi zamonaviy uskunalarning fizik asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, kvant va nano darajadagi fizik jarayonlarning tibbiyotdagi qo‘llanilishi, biotexnologik yutuqlar va tibbiy fizikaning kelajakdagi istiqbollari haqida fikr yuritiladi.