(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarida raqamli kompetensiyani shakllantirish masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Raqamli kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy qismlari hamda boshlang‘ich ta’lim tizimidagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, bulutli texnologiyalarning ta’lim jarayonidagi pedagogik imkoniyatlari, xususan, interfaollik, hamkorlik, moslashuvchanlik va monitoring imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari bulutli texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim muhiti boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarining raqamli kompetensiyasini samarali shakllantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.