(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Qandli diabet kasalligiga chalingan bemorlarning psixo-emotsional holati va shaxs tiplarining kasallik kechishiga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Surunkali kasallik sifatida qandli diabet bemorlarning ruhiy holatida depressiya, tashvish, surunkali stress va emotsional beqarorlik kabi buzilishlarning rivojlanishiga sabab bo‘lishi ko‘rsatib berilgan. Ilmiy tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, ushbu psixo emotsional omillar glyukemik nazorat darajasi, davolanishga rioya qilish va hayot sifatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.