(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Masofaviy ta’lim texnologiyalarining rivojlanishi oliy ta’lim tizimida laboratoriya mashg‘ulotlarini tashkil etishga yangicha yondashuvlarni talab etmoqda [1]. Ayniqsa, kompyuter injenerligi kabi texnik va amaliy yo‘nalishlarda laboratoriya mashg‘ulotlarini masofaviy shaklda samarali tashkil etish dolzarb ilmiy-pedagogik muammo hisoblanadi [2]. Ushbu maqolada masofaviy ta’lim sharoitida kompyuter injenerligi laboratoriya mashg‘ulotlarini virtual laboratoriyalar va simulyatsion dasturiy vositalar asosida tashkil etish metodikasi ishlab chiqilgan. Metodikaning samaradorligi pedagogik eksperiment va statistik tahlil orqali asoslab berilgan.