(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада ўткир респиратор инфекцияларнинг (ЎРИ) ҳомиладор аёллар организмига кўрсатадиган таъсири, клиник кечиши ва эҳтимолий асоратлари атрофлича таҳлил қилинган. Ҳомиладорлик даврида иммун тизимда юз берадиган физиологик ўзгаришлар туфайли ЎРИ оғирроқ кечиши, она ва ҳомила учун турли хавфларни келтириб чиқариши мумкинлиги илмий манбалар асосида ёритилган. Шунингдек, мақолада ЎРИнинг ҳомиладорлик триместрларига боғлиқ клиник хусусиятлари, диагностика усуллари, даволаш ва профилактика чоралари ҳамда хавфсиз бошқарув стратегиялари кенг қамровда баён этилган. Она ва ҳомиланинг саломатлигини сақлашда эрта ташхис қўйиш ва комплекс ёндашувнинг аҳамияти алоҳида таъкидланган