(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
ushbu maqolada o‘zbek tili terminologiyasi tizimining shakllanishi va rivojlanish jarayonida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Xususan, terminlarning bir nechta shaklda qo‘llanishi, chet tillardan kirib kelgan atamalarni moslashtirishdagi qiyinchiliklar, yangi fan va sohalar uchun yetarli terminlarning mavjud emasligi hamda normativlashtirish va yagona terminologik lug‘atlar tizimining yetishmasligi kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, ushbu muammolarning ilmiy muloqot aniqligi va terminologik tizim barqarorligiga salbiy ta‘siri ham asoslanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflarni ilgari suriladi.