(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada favqulodda vaziyatlar sharoitida zamonaviy qutqaruv texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida uchuvchisiz uchish apparatlari (dronlar), simulyatsion va virtual trenajyorlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining qutqaruv ishlarini tashkil etish va qutqaruvchilarni tayyorlashdagi o‘rni yoritilgan. Zamonaviy texnologiyalar qutqaruv ishlarining tezkorligi, aniqligi va xavfsizligini oshirish bilan birga, inson omiliga bog‘liq xatoliklarni kamaytirishi asoslab berilgan. Maqola natijalari qutqaruvchi mutaxassislarni tayyorlash tizimini takomillashtirishda muhim amaliy ahamiyatga ega.