(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada avtomobillarning mexanik va avtomatik uzatmalar tizimlarida texnik xizmat ko‘rsatish va texnik nazoratning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida uzatma qutisi, gidravlik va elektron boshqaruv tizimlari, ularning texnik holatini baholash va diagnostika usullari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy diagnostika vositalari va sensorli monitoring tizimlarining qutqaruvchilarning ish samaradorligi va xavfsizligini oshirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola natijalari texnikum o‘quv jarayoni va amaliy mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishga amaliy ahamiyat kasb etadi.