(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Dual ta’lim tizimi nazariy ta’limni ishlab chiqarishdagi amaliy mashg‘ulotlar bilan uyg‘unlashtirishga asoslangan bo‘lib, ushbu jarayonda zamonaviy raqamli ta’lim vositalaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqolada dual ta’lim tizimida video darslardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari, texnologik talablari hamda o‘quv jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda ilmiy adabiyotlar tahlili, ta’lim amaliyotlarini solishtirish va umumlashtirish metodlaridan foydalanilgan. Tadqiqot natijalari video darslar dual ta’limda nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlash, ta’lim sifati va o‘quvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.