(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Sut tishlari, shuningdek, birlamchi yoki sut tishlari deb ham ataladi, bolaning umumiy salomatligi va rivojlanishida muhim rol o’ynaydi. Vaqtinchalik bo’lishiga qaramay, ular to’g’ri chaynash, nutqni rivojlantirish, yuz o’sishi va doimiy tishlar uchun joyni saqlab qolish uchun juda muhimdir. Sut tishlaridagi davolanmagan tish muammolari, masalan, karies yoki infeksiyalar, og’riq, ovqatlanishda qiyinchilik, noto’g’ri ovqatlanish va bolaning hayot sifatiga salbiy ta’sir ko’rsatishi mumkin. Bundan tashqari, tishlarning erta yo’qolishi doimiy tishlarda noto’g’ri joylashish va otilish muammolariga olib kelishi mumkin. Sut tishlarini davolash, shuningdek, og’iz gigienasi odatlarini shakllantirishga yordam beradi va keyingi yillarda tish xavotiri xavfini kamaytiradi. Shuning uchun, sut tishlarini o’z vaqtida parvarish qilish va davolash sog’lom og’iz rivojlanishi va uzoq muddatli tish salomatligini ta’minlash uchun juda muhimdir.