(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada inson salomatligi uchun hayotiy zarur hisoblangan Vitamin D ning organizmdagi biologik ahamiyati, uning immunitet, suyak tizimi va ruhiy holatga ta’siri — "asl kuchi" tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqolada nazoratsiz va yuqori dozalarda vitamin qabul qilishning yashirin xavflari, xususan, giperkalsemiya, buyrak va yurak-qon tomir tizimiga yetkazishi mumkin bo‘lgan zararli oqibatlari haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar keltirilgan. Maqola o‘quvchilarni vitamin terapiyasiga mas’uliyat bilan yondashishga va shifokor tavsiyasiga amal qilishga chorlaydi.