(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
:Ushbu maqolada qisqa masofaga yuguruvchilarda neyromushak toliqishining marra chizig‘ida tezlanish texnikasiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida sprinterlarda muskul faolligi, harakat koordinatsiyasi hamda tezlikni saqlab qolish qobiliyatidagi o‘zgarishlar tahlil qilindi. Neyromushak toliqishi natijasida qadam uzunligi va chastotasining kamayishi, tana holatining buzilishi hamda oxirgi metrlar davomida tezlanish samaradorligining pasayishi aniqlangan. Olingan natijalar qisqa masofaga yuguruvchilarning tayyorgarlik jarayonida neyromushak barqarorligini oshirishga qaratilgan mashg‘ulot usullarini takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.