(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Diabetes Mellitus (DM) kasalligini davolashda insulin terapiyasining zamonaviy yondashuvlari, ularning samaradorligi va raqamli monitoring tizimlarining qo‘llash imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada insulin terapiyasining turli usullari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, uzluksiz glikemiya monitoringi (CGM) va sun’iy o‘rka (pankreas) tizimlarining klinik ahamiyati tahsil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalar asosida qurilgan monitoring tizimlari bemorlarning glikemik nazoratini yaxshilash va asoratlar riskini kamaytirishda muhim rol o‘ynaydi.