(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak tarbiyachilarning tasviriy-ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirish jarayonida xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilinadi. Xususan, Finlandiya, Yaponiya, Janubiy Koreya va AQSh ta’lim tizimlarida tasviriy san’at va ijodiy faoliyatni tashkil etish metodlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, xorij tajribasida kompetensiyaviy yondashuv, integrativ ta’lim va erkin ijodiy muhit ustuvor ahamiyatga ega ekanligi aniqlandi.