(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston tashqi siyosatida ilgari surilayotgan “yakdil mintaqa” g‘oyasining falsafiy mohiyati tahlil qilinadi. Unda Markaziy Osiyoni yagona tarixiy-madaniy, geosiyosiy va sivilizatsion makon sifatida anglash konsepsiyasi yoritiladi. Markaziy Osiyo davlatlarining o‘zaro hamkorligiga to‘siq bo‘lib turgan muammolar tahlil qilingan. Yakdil mintaqa g‘oyasi o‘zaro ishonch, tenglik, suverenitetga hurmat va manfaatlar uyg‘unligiga asoslangan hamkorlik falsafasini ifodalaydi. Tadqiqotda ushbu yondashuvning tinchlikni mustahkamlash, barqaror taraqqiyot va mintaqaviy integratsiyani chuqurlashtirishdagi ahamiyati asoslab beriladi.