(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada narx siyosatining korxona faoliyatidagi strategik o‘rni, uning bozor iqtisodiyoti sharoitidagi ahamiyati va raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi roli yoritib beriladi. Narx siyosati orqali korxonaning foyda olish, bozor ulushini kengaytirish, iste’molchi talabini shakllantirish hamda mahsulot va xizmatlarning hayotiy siklini boshqarish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, narx siyosatiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, davlat tomonidan tartibga solish masalalari hamda samarali narx belgilash mexanizmlarining iqtisodiy ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari narx siyosatini to‘g‘ri olib borish korxona barqaror rivojlanishining muhim omili ekanini ko‘rsatadi.