(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy-analitik matnda start-uplarni moliyalashtirish tushunchasi, uning iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati, zamonaviy moliyalashtirish manbalari hamda mexanizmlari batafsil yoritiladi. Start-up loyihalarini rivojlantirishda ichki va tashqi moliyaviy resurslarning roli, investitsiya jalb qilish usullari, venchur kapital, biznes farishtalar, kraudfanding, davlat grantlari va bank kreditlarining afzalliklari hamda cheklovlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, start-uplarni moliyalashtirish jarayonida uchraydigan muammolar, tavakkalchiliklar va ularni kamaytirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash, start-up muhitini rivojlantirish va milliy iqtisodiyotda raqobatbardoshlikni oshirishga xizmat qiladi.