(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek milliy musiqa madaniyatining shakllanishi va rivojlanishida xonanda hamda sozandalarning tutgan muhim o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. An’anaviy ijrochilik maktablari, ustoz–shogird an’analari va ijrochilarning milliy musiqa merosini saqlash hamda targ‘ib etishdagi faoliyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy sharoitda milliy musiqani rivojlantirishda xonanda va sozandalarning badiiy-ma’naviy mas’uliyati asoslab beriladi.